Lampion en Pompoenen

Je bent hier: :/Lampion en Pompoenen

De lampionplanten staan in volle bloei. De eerste heb ik al gespot in de winkels en ik kon het niet weerstaan om een plant te kopen. Als het blad is afgevallen kan ik de takken eraf knippen. Prachtig fel oranje zijn de kelken die de vrucht na de bloei omsluiten. Je kunt ze prima drogen, gewoon door ze in een vaas te zetten zonder water of door ze samengebonden op te hangen. Het blad droogt op en de takken met de oranje kelken blijven over.

 

2016-09-21-10-18-16Bijna gelijktijdig met de bloei van de lampionplant worden ook de pompoenen geoogst. Toen ik nog in Frankrijk woonde, en in het rijke bezit was van een grote moestuin, kon ik ze met kruiwagens tegelijk oogsten en at het hele dorp ervan!  Gelukkig verschijnen ze in groten getale en in alle soorten en maten in de supermarkten hier. Een prachtig gezicht al die kleuren. Ik kan niet wachten tot ik er weer allerlei lekkere gerechten mee kan maken. Soep, roosteren, frituren, bakken, inmaken, je kunt het zo gek niet bedenken. Voor mij ook nieuw was het recept van de Groene Meisjes: Pompoenbrownies. Even iets heel anders en super lekker. Wil je ze ook maken, klik dan hier voor het recept.

Ik las trouwens een interessant artikel waarin duidelijk werd dat pompoen misschien wel het goedkoopste superfood is dat er bestaat. Je kunt het hier lezen. Een mooi begin van de herfst!

2017-12-26T14:19:49+01:00