Lampion

Je bent hier: :/Lampion
Lampion 2017-12-26T14:19:49+01:00

Vruchten_LampionplantDe naam voor mijn praktijk heb ik in eerste instantie gekozen omdat ik de Lampionplant, en vooral de vruchten, mooi, mysterieus en inspirerend vind.

Maar de Lampion kennen we natuurlijk ook van de tocht die kinderen doen met hun lampion op Sint Maarten in november. Een feest wat in het teken van het licht staat. De natuur toont zich op zijn allerruwst, de mensen ontsteken het vuur en de lichtjes.

En wie kent niet de schitterende foto’s van lampions in Azië, in allerlei kleuren, vormen en formaten?

Zo is het volgens mij eigenlijk ook met mensen. Aan de buitenkant lijken we in kleur, vorm en formaat allemaal verschillend. Samen vormen we een veelkleurig decor dat nooit lijkt te vervelen. Maar achter die veelkleurigheid (in vorm) kun je ook de eenheid (in essentie) zien. De uiterlijke vorm vervaagt geleidelijk, net zoals dat spinneweb-achtige omhulsel van de Lampion-vrucht hiernaast. Maar binnenin ons allemaal brandt hetzelfde lichtje. Ik vind het belangrijk om mij in mijn praktijk ook vooral te richten op wat ons bindt en op wat ons gelijk en gelijkwaardig maakt: hetzelfde licht afkomstig uit dezelfde Bron.

Het licht dat in ons allemaal brandt is de reden dat we onze tijdelijke vorm aan de wereld kunnen tonen. De kleur van de lampion is alleen goed zichtbaar als het licht van binnen stevig brandt. Mijn doelstelling voor mijn praktijk is om eraan bij te dragen dat het licht van binnen helder brandt. De vorm die je er vervolgens bij wil kiezen, de kleur die je er verder aan wil geven, is je eigen keuze. Het is een tijdelijke vorm. De essentie van wat je bent is het licht van binnen. Dat licht is je onsterfelijke ziel die eindeloos nieuwe vormen kan aannemen; een eindeloze hoeveelheid lampions rondom dezelfde bron van licht.

lampion3Op het niveau van massage denk ik dat het vaak lijkt alsof we de buitenkant, de kwetsbare huid van de lampion, aanraken, terwijl ik zelf steeds vaker merk dat het mogelijk is contact te maken met de binnenkant.
Maar soms raakt het licht geblokkeerd, vaak doordat je bepaalde overtuigingen, angsten  of negatieve emoties hebt die doorwerken in wat je voelt, ziet en meemaakt. De technieken die ik toepas kunnen ervoor zorgen dat de blokkades wat versoepeld worden. Kleine gaatjes in een dam die je uiteindelijk zelf opgeworpen hebt en die je dus ook zelf kunt doorbreken.
Zonder blokkades stroomt het licht dat je bent gewoon vanzelf in de vorm die je voorturend zelf kiest. Het licht is van zichzelf nooit ongezond, negatief of angstig. Het zijn onze overtuigingen die de blokkades maken. De overtuiging bijvoorbeeld dat je een kwetsbaar lichaam bent, of dat alles wel minder zal worden als het lichaam ouder wordt. Vervolgens ga je die overtuigingen ook terug zien in je eigen wereld. En zeg je: zie je wel!

Mijn technieken kunnen nooit vervangen dat je zelf verantwoordelijk bent voor het veranderen van overtuigingen die duidelijk voor jou ongewenste effecten opleveren. Je bent zelf verantwoordelijk voor het uit te weg ruimen van angsten en voor het bereiken van hogere inzichten. Massagetechnieken kunnen daaraan bijdragen door dingen “losser” te maken, maar uiteindelijk maak je zelf de keuze of je de blokkades wil opheffen en het licht in je lampion vrolijk, nieuwsgierig en veelkleurig aan de wereld en anderen wil tonen.