VoetreflexPlus Massage

Je bent hier: :/VoetreflexPlus Massage
VoetreflexPlus Massage 2017-12-26T14:19:49+01:00

Wat is het?

Voetreflexologie is een massage die ruim 3000 jaar geleden al werd toegepast in China, India en Egypte. In het westen wordt voetreflexmassage sinds 150 jaar met goed resultaat toegepast. Het woord reflexologie betekent weerspiegeling. Het lichaam weerspiegelt zich in de voeten, de handen en de oren. Voetreflex Therapie is een natuurlijke geneeswijze waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde zones van de voeten. Door middel van deze drukpuntmassage wordt het lichaam gestimuleerd in zijn zelfgenezend vermogen.

lampion2_2496x1664

Hoe werkt het?

Elk weefsel, orgaan en lichaamsdeel is via een energiebaan, meridiaan, verbonden met een reflexpunt of -zone op de voet. Deze energiebanen kunnen geblokkeerd raken door allerlei omstandigheden, bijvoorbeeld door stress, angst, verdriet of boosheid. Bij een dergelijke blokkade kun je lichamelijke klachten krijgen. Met voetreflex massage worden de energiebanen, en dus ook de blokkades hierin, die uitkomen op en onder de voet behandeld. Door het masseren van deze zones wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Daarbij is ook je eigen leefwijze een belangrijk hulpmiddel: gezonde voeding, voldoende beweging en voldoende ontspanning.

Hoe werk ik?

De Plus bij VoetreflexPlus-massage staat voor een combinatie van de Chinese en de Westerse voetreflexmassage. In het Westen behandelt men alleen de voeten met een speciale duimtechniek. De Chinezen gebruiken hun lichaamsbeweging om druk uit te oefenen. Niet alleen de reflexzones op de voeten worden daarbij behandeld, maar ook worden de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en de knieën gemasseerd met massageolie. Een combinatie van Chinese en Westerse voetreflexmassage versterkt en versnelt de effecten van een behandeling. De eerste keer dat je komt maakt een kort intakegesprek deel uit van de behandeling. Voor de massage krijg je een voetenbadje dat zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel. Het is handig en praktisch om een loszittende broek te dragen die tot boven de knie kan worden opgeschoven of opgerold. De massage gebeurt liggend, op de rug, op een massagetafel.

Voor wie?

Voetreflexmassage is voor iedereen, jong en oud, ziek of gezond, iedereen is welkom. Zelfs als je geen klachten hebt kan een voetreflexmassage heerlijk ontspannend zijn. Voor veel mensen betekent de behandeling een opkikker; voor anderen een preventief middel om niet uit balans te raken.

De klachten waarvoor mensen komen zijn zeer divers.  Het kan bijvoorbeeld gaan om: hoofdpijn, vermoeidheid, stress, spijsverteringsproblemen, menstruatieproblemen, blaasontsteking, slaapproblemen, hooikoorts of verkoudheid. Maar ook voor reiniging van het lichaam na narcose, vastenkuur of ziekteperiode.

Tijdens en na de massage word je lichaam aan het werk gezet. Dit kan reacties geven zoals plotseling veel zweten, het koud krijgen, algemeen gevoel van onbehagen, emotioneel worden of heel ontspannen raken. Na de massage (enkele uren of dagen) kunnen er reinigingsreacties ontstaan, zoals meer ontlasting, donkere urine, huiduitslag, hevige menstruatie, etc. Ook kan het gebeuren dat oude kwalen weer even boven komen om vervolgens te verdwijnen, je lichaam ruimt op! Daarnaast kan het zijn dat je beter en dieper gaat slapen, dat je jezelf beter kunt uiten, bloeddruk kan stabiliseren en je voelt je meer ontspannen.

Er wordt niet gemasseerd bij hartklachten, koorts, open wonden, trombose of besmettelijke huidaandoeningen en risicovolle zwangerschappen. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst uw (huis)arts.

Kortom, een VoetreflexPlus Massage draagt bij aan je gezondheid en ontspanning.

Je kunt het hier meteen boeken.